Playa


Idag blev en stranddag. Tyvärr vaknade jag snuvig och hes i morse så det blev inget badande för mig, men det var skönt att bara känna sanden mellan tårna, havslukten och det faktum att sommaren inte blev så kort i år.





Och till er som tycker att jag bara glassar runt - jag ska faktiskt på arbetsintervju imorgon! Med One Contact, what a surprise.


Strejk



Igår var det en del tumult här i Barcelona, i samband med den stora strejken. Så gott som alla soptunnor i staden hade välts och gatorna badade i illaluktande avfall, vissa papperskorgar brann till och med. Poliserna var överallt, med sina specialstyrkor och helikoptrar, och allting stängde ner. La Rambla har aldrig känts så sorglig förut.
Tur att det bara varade en dag i alla fall. Och det finns ingen anledning att bli oroliga (jag vänder mig speciellt till er, pappa och farfar) för det var inte farligt för oss på något sätt, även om vi möttes av detta budskap:


Caelum


Idag har vi besökt mitt (so far) favoritcafé i Barcelona, Caelum. Det är huuur mysigt som helst; övervåningen känns väldigt Jul i Kapernaum och nedervåningen är bara allmänt underbar. De har så sjukt goda toasts, med ost och en slags tomatmarmelad som var to die for. Som tur är har de även en liten butik där de säljer sina egna kakor, marmelader och annat smått och gott, så jag kan köpa med mig den hem!






När man beställer varm choklad får man alltså smält choklad, awesome.


Havet


Igår var jag ute och gick runt i staden själv, vilket var ganska skönt. Inte för att jag har något emot mina kompisar, men för att när man bor i ett kollektiv behöver man lite tid för sig själv ibland. Bara kunna gå vart man vill, och stanna när man vill. Jag tittade på stora såpbubblor, åt dyr choklad och beundrade den vackra arkitekturen.




När jag fått nog av att vara ensam åkte vi med våra nya sambos Bessam och Niklas ner till Barceloneta, strandområdet. Jag var den enda som vågade bada! Som den vattenälskande person jag är. Det var väldigt skönt, fast tyvärr blåste det kallt när jag kom upp.
Bara titta på de här bilderna, och känn avunden över att jag får bo på denna plats, vid medelhavet.





Bilderna på mig är Josses


26 September



Idag har jag och Tarina gått runt i Park Güell, en park helt designad av Gaudi. Det är inte riktigt en traditionell park, då den består mycket av kaktusar och barrväxter och liknande, men det hela är extremt coolt, just för att det är ganska annorlunda. Jag gillar den, men den är rätt stor så vi hann inte gå runt i hela. Nästa gång ska jag nog gå in i Gaudi-muséet också, som ligger där.










Sedan mötte vi upp med Josse och Jenny. Jenny hade redan middagsplaner, men vi övriga tre gick runt i de gotiska kvarteren, in i en kyrka, och åt en supersmarrig skaldjurspaella.





Belle and Sebastian


Festivalen håller ju på hela veckan, vilket innebär en massa gratis konserter. I förrgår såg vi Goldfrapp och igår var det Belle and Sebastian. De var hur bra som helst!








Efteråt åkte jag, Josse och Linnéa till La Rambla och köpte glass, härligt att man kan göra det mitt i natten! i Skellefteå stänger ju allt senast tio, liksom.


Sagrada Familia


Igår upptäckte jag och Frida lite mer av staden, och besökte the must see no. 1 - Sagrada Familia, den stora basilikan ritad av Gaudi, som fortfarande inte är färdigbyggd. Jag tycker Gaudi är fantastisk, han hade verkligen sin speciella stil, som inte går att ta miste på.
Kyrkan var extremt mäktig, men vi beundrade den bara utifrån, jag får gå in någon annan dag.



La Sagrada Familia


Längs La Rambla kan man se en massa performing artists utklädda till olika saker, och igår såg vi Edward Scissorhands! Jag älskar den filmen.

Ett annat hus av Gaudi.

Efter Japan fick jag lite kritik för att jag hade för opersonliga bilder, så jag ska försöka att skärpa mig lite på den här resan, haha.

La Rambla


Jag är kär i Barcelona!
Idag har jag, Josse, Linnéa och Frida, som hälsar på i helgen, gått längs La Rambla, och in i de gotiska kvarteren. Det är ju festival hela veckan, och idag såg vi en parad nästan utan slut, med en massa stora dockor som dansade fram längs gatorna. Det hela kändes väldigt medeltidsveckan i Visby, lite Mysteriespelen, (och det menar jag som något positivt, eftersom jag älskar både Visby och medeltidsveckan) speciellt eftersom de spelade medeltida musik hela tiden.
De gotiska kvarteren var helt underbara, det kändes som om man kommit in i en annan tid. Barcelona är fylld av fantastiskt arkitektur. Inte bara Gaudi, som nog de flesta tänker på, utan nästan hela staden är vacker. Jag är så glad att jag ska stanna här ett tag, och förhoppningsvis ha tid att lära känna gatorna, för det jag sett hittills har tagit andan ur mig.

Tyvärr har jag inte varit så ambitiös att jag lyckats fånga skönheten på bild, men ni kan få det jag har.








Ikväll har jag ätit svingod tapas! Räkrisotto och friterad camembert med rödvinsmarinerad lök. Speciellt den sistnämna var så sjukt delicious. Stället var väldigt fräscht, en sådant ställe som bjuder på mousserande vin medans man väntar på middagen.

Snart ska vi ut på en spelning som hör till festivalen, och sen på fest, eftersom Tarina och Jens är VIP-bjudna av jobbet och måste gå. Det blir säkert roligt!

Framme!


Nu är jag äntligen i Barcelona! Jag är trött och rätt sliten efter att ha sprungit omkring med en massa tunga väskor hela dan, speciellt när vår lägenhet ligger flera våningar upp och hissen inte funkar. Därför får ni hitresan i bilder, enjoy.


Äntligen på väg!


Vi tillbringade natten hos Josses pappa utanför Stockholm, så vi slapp sova på Arlanda.


Mellanlandning på Kastrup.


Vi var lite trötta.


That's right.


Äntligen framme!

Nu vill jag helst bara ut och få mig någon middag, så foton på lägenheten får ni se sen, men den är i alla fall fin och stor :)
Jag kan även nämna att Barcelona är fyllt med gentlemän, som hjälpte oss att bära våra väskor i trapporna i tunnelbanan. Väldigt snällt av dem.


En blick bakåt


När jag var och rotade i förrådet hittade jag ett av pappas gamla fotoalbum, från när han var ungefär i min ålder. Det var extremt roligt att kolla i, jag känner att jag fick se en helt annan del av min pappa, den han var innan jag föddes. En långhårig kille som gick på punkkonserter, bland annat.
Men jag blev inte förvånad över att se att han döpt en ren till Skuggfaxe, haha. Det känns som något jag lika gärna skulle kunna ha gjort.




Till vänster står min farfar på väg in i stugan, där vi fortfarande tillbringar somrarna, och till höger är pappa när han gjorde lumpen.

Nu blev jag inspirerad att också sätta ihop ett fotoalbum (att bara ha bilderna på datorn duger inte) ifall mina barn någon gång skulle vara nyfiken på vem jag var när jag var ung.

Nästa gång ni hör från mig är det förresten från Barcelona!

Josses cupcakes





Jag skulle hjälpa min syster att baka cupcakes med mockafrosting, men jag har sprungit runt som en yr höna hela dagen, packat, funderat etc, och inte kunnat vara till så stor hjälp. Detta är alltså hennes kreation, och ni ser väl vem hon brås på ;)
Jag har som sagt packat. Först var jag tvungen att riva upp allt och börja om från början eftersom allt inte fick plats, och när jag sedan fyllt väskan upptäckte jag att den var ett kilo för tung! Så nu har jag ommöblerat lite och fyllt mitt handbagage mer istället, så jag håller tummarna för att resväskan inte ska överstiga 20 kg.




Dan före


Nu tror jag att jag äntligen är klar med de sista inköpen inför resan. Det blev dessutom några extra kläder, eftersom det kliade i shoppingnerven, hehe.
Efter stan hängde jag hemma hos Josse eftersom jag skulle lära henne lite bloggdesign och photoshop. Nu är jag absolut ingen expert, men jag kan i alla fall grunderna litegrann, så det är en början.
Ni som vill läsa hennes blogg kan börja följa den här, men jag tror inte hon har hunnit skriva så mycket än.
 


Sen såg vi I Anneli, SVT:s mest ångestladdade serie. Man vill bara sjunka genom soffan och försvinna när man ser den! Fast sen blir man tacksam för att man själv inte är Anneli.
Det är synd att jag inte kommer kunna se resten av serien, eftersom svt play bara funkar inom Sverige.


Systerkväll


Eftersom jag åker i övermorgon passade jag och min syster på att ha en av våra tjejkvällar, som i princip innebär film och en massa godsaker. Min syster är väldigt mysig att umgås med, och jag kommer sakna henne jättemycket, så det gäller att passa på medans man kan, och när hon inte är ute och ränner som hon alltid gör.
Ikväll såg vi miniserien Lost in Jane Austen, som handlar om Amanda som i sitt badrum hittar en dörr som leder rätt in i Stolthet och fördom. När hon kommer dit blir det mesta annorlunda från boken, och Mr Darcy blir kär i Amanda istället för i Lizzy.
Det var en fånig och rätt underhållande film, men som ett stort Jane Austen-fan föredrar jag helt klart originalet bättre. Dessutom var Mr Darcy inte så oemotståndlig och devilishly handsome som han brukar vara, vilket gjorde det hela mycket mindre värt. Nej, Matthew Macfadyen ska det vara, fast Colin Firth funkar också.


Oliva ansiktskräm

Jag är som ni nog vet väldigt noga med att ta hand om min hud, och jag tänkte tipsa om de dag- och nattkrämer jag använder, Oliva eco. Efter att ha skrivit ett skolarbete om alla parabener och liknande som finns i hudvårdsprodukter tycker jag det är ganska viktigt att ha en ekologisk hudkräm (jag önskar att jag var lika noga med sminket, men det är så dyrt).
De här funkar jättebra och har ett väldigt rimligt pris, strax över hundralappen för 50 ml, och de räcker faktiskt ganska länge. Om någon blir sugen så hittar ni dem på apoteket.


Lunch på stan


Idag har det gåtts en del ärenden på stan med mina medresenärer till Spanien, som avslutades med lunch på Lilla Marie. De har helt underbara fetaost-mackor där, så det fick bli en sån för min del. Tyvärr verkar de ha tagit bort oliverna från smörgåsen, men den var god ändå.





Brownies med nötter och hallon


Trots en massa festmat i lördags bakade jag och Nils brownies på kvällen. Det skulle vara valnötter i, men vi improviserade och blandade även i lite macadamianötter och hallon, vilket var väldigt lyckat. Sött, salt och syrligt - allt i ett liksom.
Jag har fått förfrågningar på att publicera recepten på det jag bakar, vilket jag ska börja göra, men det här är tyvärr Nils recept så jag har det inte nerskrivet. Det kommer i alla fall från boken Choklad av Elisabeth Johansson.


Lägg märke till höststämningen i bakgrunden - mysigt!


50-årsfest


Min moster har nyss fyllt 50, vilket firades med en stor mottagning hemma hos henne, och en hel massa mat! Eller vad sägs om buffé och tre olika tårtor + godis och kakor? Haha, jag är nog fortfarande lite mätt.
Som vanligt fotade jag mest min lillkusin, bara för att han är så fruktansvärt söt. Han har dessutom börjat prata lite, men säger mest "nej" till mig, haha.




Valvaka


Större delen av kvällen har tillbringats framför valvakan på SVT, som jag till min egen förvåning följt med ganska stort intresse.
Den stora besvikelsen är självklart att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen, det enda stora parti som jag helt säkert vet att jag har något emot. Bra gjort av Ohly att vägra sminka sig tillsammans med Åkesson (haha, hur tjej-intrigit lät inte det?), det är rätt viktigt att visa var skåpet ska stå nu.
Något lite bättre var att det gick så bra för Miljöpartiet, jag tror att de procentuellt blev det tredje största partiet faktiskt. Snyggt jobbat! Jag röstade för övrigt på dem, om ni inte listat ut det.
Men ja... jag har som sagt väldigt dålig koll på politik, men jag gillar Reinfeldt och tror att det säkert kan bli bra ändå, om han fryser ut SD.

Förstagångsväljare


Idag trotsade jag regnet ute och tog mig in till stan för att rösta för första gången, med dessa två filurer.

Till nästa val måste jag sätta mig in lite mer i politiken, skaffa mig riktiga åsikter och lista ut vilket parti som matchar dem bäst. Det är ingen helt lätt sak, i alla fall inte när man är ganska politiskt ointresserad, men man har väl ändå ett ansvar mot demokratin att göra det.
Efter det blev det kaffe på Wayne's.

Te


Eftersom jag dricker mellan 2-3 stora koppar grönt te varje dag går det åt en del, så idag var det dags att köpa nytt eftersom Guava nästan är slut.
När jag ska köpa nytt te brukar jag alltid testa nya sorter eftersom det gör det hela lite roligare, och idag blev det med smak av jordgubb och vanilj. Det luktade lite tuggummi-aktigt och var rätt sött, för att vara ett grönt te, jag gillade det.


Vanilla Fudge Face Mask


Eftersom jag tyckte så mycket om den där chokladmasken hade jag tänkt köpa en ny när jag var på H&M häromdan, men så fick jag se att de även hade en Vanilla Fudge-mask, så då var jag ju bara tvungen att testa den.
Nu sitter jag här igen med veckans hårinpackning, så jag har även passat på att använda ansiktsmasken. Den var helt underbar, luktar fudge och är väldigt godisaktigt kletig mot huden. Dessutom är den självuppvärmande, så när man smörjer på den blir den genast varm. Jag vet inte hur det går till, men det är i alla fall jätteskönt.

Godis i ansiktet - vilken underbar idé!


Choklad- och kokosrutor


Mm, igår blev det bakning igen, en av mina kladdiga favoriter! Kladdkaksrutor med kokostopping. De är sådär härligt sega som jag gillar det, och supersmarriga!
Igår var de lite för mjuka, men efter en natt i kylen håller rutorna bättre, så ett tips är att förvara dem ganska kallt.



Som ni ser har det gått åt :)


Bokat biljetter


Nu har vi äntligen gjort det! Nu har vi bokat våra biljetter till Spanien! På torsdag nästa vecka tar jag alltså flyget till Barcelona, där jag ska dela en lägenhet med sju andra och förhoppningsvis lyckas få ett jobb. Sen får vi se när jag kommer hem igen.
Önska mig lycka till! :)

I rymden finns inga känslor


Igår var jag på bio med Josse och Linnéa, och såg I rymden finns inga känslor. Den var super! Vanligtvis kan jag tycka att svenska filmer ofta går i samma spår hela tiden, men den här kändes fräsch och härlig, med sköna karaktärer och humor. Den behövde inte ta sig själv på alltför stort allvar trots att den handlar om en kille med aspbergers liksom.
Bill Skarsgård gjorde en bra insats som Simon, det verkar vara en rätt begåvad familj det där.


Farmor och farfar


I söndags åkte hela familjen till Umeå för att hälsa på farmor och farfar, eftersom jag ville hinna träffa dem innan jag åker till Spanien.
Det blev en trevlig eftermiddag med fika och god mat, och en diskussion om vem som är den bästa serietecknaren i Kalle Anka. (Jag och Marcus med Don Rosa vs. pappa med Carl Barks).
Tyvärr glömde jag kameran hemma, så jag kan inte bjuda på några bilder. Däremot kan jag nu bjuda på farmors mjukkakor, eftersom jag fick receptet!



Jag fick även träffa mitt nyfödda kusinbarn Elis, som måste vara den minsta människa jag någonsin sett! Åh, vad söt han var.

Mini-spa


Eftersom jag fortfarande är sjuk och missar den sista kvardröjande värmen ute får jag hitta på saker att göra inomhus istället. Idag var det verkligen dags för en uppfräschning, så nu sitter jag här insmetad med verkande produkter. Shea cashmere hårinpackning från Schwarzkopf, och Rich chocolate moisturising face mask från H&M. Den sistnämnda är som att smeta in ansiktet med nutella, I love it! Ska definitivt köpa fler av den.
Och bara för att jag är så snygg just nu så bjuder jag på en bild. Enjoy.


Sjuk igen


Häromdan kände jag mig frisk från förkylningen och tänkte alltså att jag skulle bege mig ut på en joggingtur. Det var dumt tänkt, för det fick jag betala för igår med 38 graders feber (vilket är mycket för att vara jag), halsont och att förkylningen kom tillbaka. Det känns ganska typiskt, så nu ska jag vänta några extra dagar efter att jag blivit frisk med att träna igen.
Jag tror i alla fall inte att jag har någon feber idag, vilket är skönt, men jag får nog räkna med att ha ont i halsen och vara snuvig minst några dar till. Suck.


Kärleksmums


Nu är jag inne på min tredje vecka som arbetslös, och än så länge har jag ingenting emot det! Det beror nog rätt mycket på att jag är en sån som nästan aldrig har tråkigt, jag brukar vara väldigt bra på att komma på saker att förströ tiden med.
Sen hör det ju till saken att jag fortfarande bor hemma och får allt serverat, hade jag bott själv hade jag nog varit mer desperat efter ett jobb, haha.
Idag har jag sysselsatt mig bland annat med att baka, så nu får pappa äntligen sina kärleksmums!




Scrapbooking


Idag har jag köpt lite nytt scrapbooking-material!
Det var länge sen jag ägnade mig åt den hobbyn, senast var nog när jag gjorde de där alla hjärtans dag-korten (förutom att dekorera en massa paket), men nu har jag fått ett litet uppdrag att pyssla med, eftersom någon fyller år snart.
Jag har ingen klar idé än, men jag ser framemot att klippa och klistra och limma ihop! Ni får se det färdiga resultatet inom ett par dagar.



Nu ska jag lyssna på Josefinito Show!

2 september


Jag är förkyld och min stackars lilla syster hade tillbringat dagen på akuten efter ett kraftigt astma-anfall, det var verkligen läge för en lugn, mysig hemmakväll.
Som tur är hade snälla pappa varit på just hemmakväll och köpt några filmer och godis, så gårdagskvällen spenderades i soffan framför TV:n.

 


Förkylningstips

I morse vaknade jag med snuvig näsa och tungt huvud, säsongens första förkylning.
Eftersom vi inte har någon nässpray hemma har jag satsat stenhårt på gamla husmorstips, nämligen ingefära och vitlök. Båda sägs vara effektiva mot förkylning, både i förebyggande syfte och när den brutit ut. Så nu har jag kört en intensiv kur där jag kryddat allt vatten med ingefära och all mat med vitlök, vi får hoppas att det hjälper!

Jag vet inte om det här faktiskt fungerar, men det kan ju inte skada i alla fall. Kanske man kan bli frisk genom placebo om inte annat :)
 

Kryddig linssoppa

Till middag idag lagade jag linssoppa. Det är perfekt studentmat, eftersom det är väldigt billigt, mycket nyttigare än snabbmakaroner och lätt att göra i storkok, så att man har mat för flera dagar framåt.
Så nu är lunchen fixad för resten av veckan :) Om man inte tröttnar, såklart.


Servera med matlagningsyoghurt och bröd


Cup of Love


Idag blev det fika med Vickan och Kanwar på Cup of love, ett nyöppnat café som specialiserat sig på cupcakes (vilket märks på inredningen). Det var mysigt, att det är så litet bidrar till mysfaktorn, och te var mycket billigare än på Waynes (surprise). Jag gillade kanske själva insidan mer när det var Glädjekällan, det kändes lite för ljust nu på något sätt, men rent bakmässigt har de bara goda saker att erbjuda!
Det var kul att träffa folk från klassen igen, det har jag knappt gjort på hela sommaren :)


RSS 2.0