Laxlasagne


Idag har jag lagat en supergod laxlasagne med pesto och mozzarella. Den uppskattades av hela familjen, men de tyckte att jag haft den i ugnen aningens för kort tid, jag gillar nämligen när pastan är lite hård. Rejält al dente, så att säga, det är tråkigt om det inte är något tuggmotstånd.



Receptet hittar ni här.


renskavspaj

Det här är nog det mest norrländska jag gjort på länge; renskavspaj med västerbottensost och lingon. Från min hälsokokbok, så nyttigt är det också.


Tokkatten


Apropå ingenting, såhär brukar Mozart ligga och sova. Jag undrar om det verkligen är normalt.


uppdatering


Sen jag senast skrev har jag bland annat...


... bakat pecanpaj med choklad...



... haft quality time med pappsen, middag på Olles och filmkväll a la klassiker som Singing in the Rain och Den gode, den onde, den fule...



... varit på min lillkusin Edvins 2-årskalas. Han blir då bara sötare för varje gång man träffar honom, och jag fick min revansch för julafton, för han sa att Cajjo är hans favoritkusin!




Stugmys


Jag och Linnéa kom på idén att vi skulle övernatta i vår sommarstuga några mil utanför Skellefteå, och efter många om och men blev det faktiskt av! Jag hade varit där några dar i förväg för att slå på värmen, men när vi kom dit upptäckte vi att en propp gått, så elementen var iskalla och det var -6 inomhus. Vi var tvugna att sitta med mössor och filtar på tills vi fick upp värmen lite senare på kvällen, men det var mysigt i alla fall!
Vi spelade spel, ett lag blev utklassat i TP, och det var inte mitt ;), gjorde chokladfondue och hade det allmänt trevligt.







Gott nytt år


Jag har varit lite lat med bloggandet på sistone, och inte orkat sitta vid datorn så mycket, kan hända att det fortsätter att vara lite segt. 
Årets sista dagar träffade jag bland annat släkten i Umeå, och det nya året ringdes in med Norrans underbart vackra fyrverkerier.


Söta farmor och farfar




Gott nytt år!

RSS 2.0