Chokladtomtar

 
Den senaste tiden har vi taggat sönder julen, så när vi såg dessa färgranna tomtar på Consum kunde vi helt enkelt inte låta bli att köpa dem! Jag vet att vi tjuvstartar, men det kan inte hjälpas. Vi har ju faktiskt ingen snö här i Barcelona, så jag tycker att vi får lov att göra vad vi kan för att börja komma i stämning.



För er som undrar var han grymt god och smakade jul.

Parc Güell






Efter jobbet idag blev det återigen Parc Güell, denna gång med Josse och Linnéa. Vi strövade planlöst omkring och njöt av solen, klättrade lite, åt en macka på gräsmattan man inte får beträda, och mer komplicerat än så behöver det inte vara.





Haha, lägg märke till vad det är hon tittar på.

 


Lunchmuffins


Man måste ta tillvara på de små ljusglimtarna i livet. Som när det var fem timmar sedan man åt frukost och en smörgås inte riktigt does it for you till lunch, då kan man köpa en av mack-Mias muffins för en euro, med chokladtopping och en unik smak av sött matbröd. Sådant gör livet lite extra värt en tisdagseftermiddag.


Dagens tips


När man ska laga mat åt bara sig själv har man oftast ingen motivation till att göra något fancy eller tidskrävande, och det brukar sällan bli mer avancerat än pasta med pesto. Men det finns ett enkelt sätt att göra maten lite roligare, för det är nämligen så att allt blir godare i tortillabröd! I alla fall när det gäller protein och grönsaker, kolhydrater är det lite annorlunda med...



Dagens middag: en sallad på isbergshuvud, spenat, pärltomater, avokado, linser, banan och honungsdressing. Det tar tre minuter att slänga ihop, men känns väl sådär kul. Om man däremot lindar in det i ett tortilla känns det nästan som fredagsmat, och allt blir genast lite festligare.


Sensommar och linbana



Linnéa matar Simon med glass

Barcelona har badat i sol idag. Jag trodde att hösten kommit för att stanna, men efter att ha sprungit runt i en tunn tunika hela dagen kan jag konstatera att det fortfarande ligger lite sommar i luften. Vi har ätit Magnum i Barceloneta och åkt linbanan som går över hamnen. Jag agerade femte hjulet tillsammans med de två kärleksparen, men det kan jag leva med i ett sådant trevligt sällskap.
Och allt blev så mycket bättre av att jag vaknade utvilad i morse, jag älskar helg!


Jag råkade tappa lite choklad från glassen på koftan, typiskt mig.





Vi bildade som vanligt converse-klubben.





En läskig trädstam.



Sandbläst


Jag testade en funktion på min kamera igår, som jag aldrig lagt märke till förut. Sandbläst heter den, och jag har ingen aning om vad det är riktigt, men den gör i alla fall bilderna svartvita och lite korniga.
Här är min gårdag ur ett sandbläst perspektiv.






Tibidabo




Igår besökte vi det drygt hundra år gamla tivolit Tibidabo, som är vackert beläget uppe i bergen. Det var litet men charmigt med sina antika karuseller och cirkusaktiga popcornstånd. Ni som minns När karusellerna sover kanske kan föreställa er ungefär hur det såg ut. 
Vi betalade aldrig in oss till det nyare området eftersom det inte riktigt kändes värt pengarna, utan nöjde oss med att ströva omkring bland de äldre åkattraktionerna. Tyvärr var inte pariserhjulet öppet, så istället åkte vi upp i en vinglig korg, som gav intryck av att kunna välta när som helst, och njöt av den fantastiska utsikten av Barcelona i solnedgången.













Veckan som gått


Nu var det ett tag sen jag skrev faktiskt, men jag har varit busy busy de senaste dagarna (eller lat?).
Jag har bland annat klarat av min första hela jobbvecka! Det gick hyfsat bra, jag har aldrig legat under sju bokningar i alla fall. Och jag måste säga att trots att det är tröttsamt att ringa runt till folk och säga samma sak dag ut och dag in så har jobbet sina guldstunder, när man får prata med roliga personligheter eller bara extremt varma och glada människor. Idag pratade jag t.ex. med en kvinna som visade sig ha gått på samma skola (och nästan samma program) som jag, hon var sjukt trevlig och lös upp en annars i övrigt ganska ljummen arbetsdag. Förutom det faktum att jag kom till världens skummaste telefonsvarare också, haha.

För övrigt så har jag finbesök från Sverige nu, Douglas är nämligen ute och flänger i världen igen. Eftersom det var fullpackat i lägenheten fick det bli ett mysigt litet vandrarhem i de gotiska kvarteren de första dagarna, men nu har ju två av våra flatmates flyttat, och lämnat ett rum ledigt.
Vi har sagt upp lägenheten, of various reasons, och idag så var jag, Josse och Linnea och tittade på en ny, som vi ska flytta in i när vi måste ut härifrån. Den är nyrenoverad och fin, och har digital spis vilket känns väldigt modernt i jämförelse med våra nuvarande gasplattor. Det blir nog bra, det här.

Här kommer min vecka sammanfattad i några bilder.






Xocolate y xurros


Vi var på zoo, eftersom Bessam aldrig varit på en djurpark förut. Han var väldigt fascinerad, speciellt av delfinshowen.

Vem tänker ni på när ni ser den här kjolen från American Apparel?

Jag tänker i alla fall på Teskedsgumman!


Felizia?

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/902190/--felizia-w---foto-vardag--allmnt-?claim=en32c6fyh56">Follow my blog with bloglovin</a>

Haha, jag sökte på min blogg på bloglovin, och döm om min förvåning när jag upptäckte att min bloggtitel där är

~ * FELIZIA W - foto, vardag & allmänt skitsnack * ~

Jag undrar vem denna Felizia är, för inte är det jag i alla fall (trots att själva bloggen är rätt).

 

Edit: Nu har jag claimat min blogg och ändrat namnet! Så var det fixat. Därav länken överst i inlägget.


lekparkspicknick




Igår efter jobbet mötte jag och Linnéa upp med Jenny, utan några speciella planer för dagen. Alla var dock fikasugna, så vi bestämde oss för att gå ner till en park i närheten av Entenca där vi jobbar, för att ha lite picknick i sensommarsolen. Tyvärr hittade vi inte så mycket till park, så först åt vi varsin glass på ett litet torg i ett mysigt kvarter, och sen köpte vi chokladdoppade digestivekex och satte oss på en uteservering vid en lekpark. Det hela blev rätt trevligt trots avsaknad av grönska, men hur kan det bli fel med kakor och glass?




The Studio


Första jobbadagen avklarad! Egentligen började vi ju i måndags, men då var det bara en kort introduktion om företaget och de olika avdelningarna, och igår fixade vi ju våra NIE-nummer, så det är inte förrän nu som vi kommit igång med det vi verkligen ska göra. Visserligen hade vi utbildning idag också, men den klarade vi av över en kaffe nere på cafét i hörnet, och sedan började vi samlyssningen och snart även att ta egna samtal (under övervakning av den vi samlyssnade med).
Jag gjorde tre bokningar idag! Bra början.
Avdelningen jag jobbar för är The Studio, där man ringer upp folk för att erbjuda dem att vara "modell för en dag", med sminkning, styling och fotografering, tillsammans med vänner eller familj. Det som är så bra med grejen är att det är gratis, det enda som kostar är om man vill köpa bilderna efteråt, vilket man inte måste göra. Därför är det ett ganska tacksamt jobb, jämfört med att sälja grejer, eftersom kunderna faktiskt kan bli rätt glada när man ringer.
Så om ni vill känna er som stjärnor för en dag är det bara att höra av sig till mig, så bokar jag upp er, och får förhoppningsvis lite provision på köpet ;)

Efter jobbet tog jag och Linnéa en snabb tur på stan för att inhandla ingredienser till en middag för två, och vi passerade världens mysigaste lilla verkstad, med värsta Pettson och Findus-känslan!



När vi kom hem snörde vi ihop supergoda wraps, fyllda med sallad, körsbärstomater, fetaost, guacamole, cashewnötter, banan och salsa. Mums. Till efterrätt blev det chokladkaka med tryffelfyllning.




NIE



På dagens agenda för mig och Linnéa stod att fixa NIE-nummer och spanskt personnummer, vilket man behöver för att jobba i Spanien. Och vi vet ju alla hur snabbt och smidigt sådan byråkrati brukar fungera, så det här är vad vi behövde göra:

Först tog vi oss till poliskontoret, där vi fick ställa oss i kö utanför. Trots att vi var där en timme innan de öppnade hamnade vi långt bak i kön, vilket innebar en hel del extra väntande senare. När det väl blev vår tur att komma in fick vi ett ansökningspapper som vi skulle fylla i, och sedan gå och göra kopior på. När vi gjort kopiorna fick vi gå tillbaka till polishuset och sätta oss och vänta i uppemot tre timmar, innan det blev vår tur.
Vi lämnade in den ifyllda blanketten tillsammans med andra papper och fick ett inbetalningskort, som vi var tvugna att gå till banken med för att betala in. Efter det gick vi tillbaka till polisen för tredje gången, fick återigen ta en kölapp och vänta, tills vi tillslut kunde lämna in alla papper och få vårt NIE-nummer.
Efter det var det dags att gå till Seguridad Social, där vi återigen fick fylla i blanketter och vänta, för att till sist få våra spanska personnummer. Slutligen återstod bara att åka till One Contact, ta kopior på dokumenten, och fara hem, sex timmar senare.

Skönt att det är fixat nu i alla fall!


Kön utanför poliskontoret


Trötta och hungriga efter allt unnade vi oss ciabatta-mackor och chokladtartelett.


Montjüic


Idag har jag och Tarina hunnit med en hel del, trots att vi inte kom oss iväg förrän efter två. Det började med linbana upp till Montjüic, i en korg vi delade med ett koreanskt och ett amerikanskt par, som båda var mycket trevliga.




Väl där uppe besökte vi Castle of Montjüic, en gammal borg från 1600-talet. Tyvärr fick man inte se så mycket inuti, vilket var tråkigt, men på borggården kunde man gå runt hur man ville, och efterrätt ingick i lunchen, så det var värt.





Vi tog inte linbanan tillbaka, utan gick genom parken, som var helt underbart vacker. Förutom en viss gubbe som jag inte tänker gå närmare in på här.





Den sista, och mest, kulturella på dagens agenda var det katalonska konstmuséet, som låg i ett slott som var mycket vackrare än den gamla borgen.
Visst var det kul att se på den gamla gotiska och barocka konsten, men det hade nästan varit intressantare att se slottet så som det såg ut innan det blev omgjort till ett museum, jag älskar sånt.




Förresten, till er som undrar; på måndag börjar jag jobba på One Contact! Taggad? Nej. Men ett jobb är ju ett jobb, och det ska bli kul att träffa lite nya människor.


RSS 2.0