NIE



På dagens agenda för mig och Linnéa stod att fixa NIE-nummer och spanskt personnummer, vilket man behöver för att jobba i Spanien. Och vi vet ju alla hur snabbt och smidigt sådan byråkrati brukar fungera, så det här är vad vi behövde göra:

Först tog vi oss till poliskontoret, där vi fick ställa oss i kö utanför. Trots att vi var där en timme innan de öppnade hamnade vi långt bak i kön, vilket innebar en hel del extra väntande senare. När det väl blev vår tur att komma in fick vi ett ansökningspapper som vi skulle fylla i, och sedan gå och göra kopior på. När vi gjort kopiorna fick vi gå tillbaka till polishuset och sätta oss och vänta i uppemot tre timmar, innan det blev vår tur.
Vi lämnade in den ifyllda blanketten tillsammans med andra papper och fick ett inbetalningskort, som vi var tvugna att gå till banken med för att betala in. Efter det gick vi tillbaka till polisen för tredje gången, fick återigen ta en kölapp och vänta, tills vi tillslut kunde lämna in alla papper och få vårt NIE-nummer.
Efter det var det dags att gå till Seguridad Social, där vi återigen fick fylla i blanketter och vänta, för att till sist få våra spanska personnummer. Slutligen återstod bara att åka till One Contact, ta kopior på dokumenten, och fara hem, sex timmar senare.

Skönt att det är fixat nu i alla fall!


Kön utanför poliskontoret


Trötta och hungriga efter allt unnade vi oss ciabatta-mackor och chokladtartelett.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Den som väntar på något gott x)!

2010-10-06 @ 10:29:52
Postat av: Kristian

Nej, det här är inte Kristian.

2010-10-06 @ 19:00:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0