Gardagen


Igar akte vi till Kyoto Station for att kopa biljetter till Tokyo. Vi hade tankt ta Shinkansen, det kanske snabbaste taget i varlden, men det var sa dyrt sa vi ska aka nattbuss istallet, vilket ar mindre an halva priset.
Japanska stadsbussar ar lite annorlunda. Man gar in dar bak, sa betalar man i en automat dar fram nar man ska hoppa av. Ratt smidigt.






Sen traffade vi Douglas kompis Andrew, och efter att ha gatt runt ett tag satte vi oss vid Kamogawa ("Ankfloden") som rinner genom Kyoto. Det ar jattefint dar! Definitivt ett stalle jag skulle hanga pa om jag bodde har.





Vi traffade aven deras kompis Annika, som ocksa ar svensk, och at middag pa ett traditionellt japanskt stalle, dar man sitter pa golvet vid laga bord och ater akta japansk mat. Det var bade mysigt och gott, och till och med bekvamt.



Det har at jag i tron att det var nudlar, men det visade sig vara pyttefiskar! De svarta prickarna ni ser ar deras ogon. Sen at jag inte sa mycket mer av det...

Efter middan gick vi ner till floden igen, eftersom det alltid brukar handa nagot dar pa kvallen. Vi sag en eldslukare/dansare som var ratt duktig, och ett japanskt rockband.

Inomhusdag




Haromdagen var det ratt regnigt och gratt ute, sa vi var inte sa jattesugna pa att ga runt pa stan. Istallet besokte vi biografen i Teramachi. Den ar ratt stor, 6 vaningar! Pa mitt initiativ sag vi The Last Airbender, eftersom jag brukar se den tecknade versionen pa Nickelodeon ibland, haha. Den var val helt okej, fast det ar val mer en film for lite yngre, sa fanig var den ju. Men jag gillade verkligen deras Qi Gong/Thai Chi-liknande bending-danser. Det sag kanske inte coolt ut, men ratt snyggt anda.



Sen blev det kaffe och korsbarspaj pa Starbucks. Jag maste saga att deras bryggkaffe inte ar speciellt gott.





Spelhall


Igar var vi till en jattestor arkadhall, med sju vaningar! De hade sanna dar roliga fotoautomater dar man far redigera bilderna efterat, och det absolut basta med dem ar att de automatiskt retuscherar hyn, sa att man far hur snygg hy som helst! Hade jag varit gammal och rynkig hade jag typ sett 20 ar yngre ut, haha.
Vi spelade lite, men det gick inte sa bra, inte ens en liten stressboll kunde jag vinna :( Dock sa kom jag etta i Mario Kart, sa jag ar nojd!




Middag at vi pa Second House, ett stalle som specialiserat sig pa den roliga kombinationen spagetti och bakverk. Jag at en mumsig pastatallrik med tonfisk, agg och spenat, som jag kryddade sjalv med lite habanero.


Cheesecake!


Det finns ett cafe inne i Teramachi, Papa Jon's, som har specialiserat sig pa New York Cheesecake! Varje dag erbjuder de 8-10 olika sorter, och jag kan saga att det var grymt svart att valja. Jag tog i alla fall en Fresh Fruit Cheesecake och Douglas tog en Raspberry White Chocolate Cheesecake. Det var awesome!


cafe bibliotec hello!


Pa kvallen blev det middag pa det mysiga cafe bibliotec hello! som hade valdigt god och frasch mat. Jag at en sallad med kyckling, avokado och soltorkad tomat, och till efterratt blev det en tjock mangosmoothie.




Rullbandssushi


Forsta dagen at vi pa ett stalle som heter Musashi, som ar kaiten zushi, alltsa rullbandssushi. Man sitter vid ett rullband dar en massa tallrikar med olika sorters sushi aker forbi, sa kan man bara plocka det man vill ha. Det kostar typ bara 10 kr per tallrik, hur billigt som helst! Nar man far notan raknar de bara hur manga tallrikar man har. Jag at tre stycken, vilket var ganska lagom nar det ar sa varmt ute. En "omelettsushi", en med plommon och en california roll. Supergott!



Forsta dagen

Nu har jag antligen hittat internet, sa nu ska jag forsoka ladda upp en massa inlagg! Sitter vid ett japanskt tangentbord, det ar lite smasvart, haha...

Forsta dagen gick vi mest runt i Kyoto, i "Teramachi", "Tempelstaden", dar det ligger en massa butiker av alla de slag. Sen besokte vi de gamla stadsdelarna och ett tempel, det var otroligt fint! Allt kanns sa... japanskt, med skjutdorrar, folk (bade man och kvinnor) som gar runt i kimono, sota figurer och diverse konstiga grejer. Det ar sa varmt ocksa! Man far hela tiden kopa dricka ur vending machines, som finns i varje gathorn, och en massa japanska kvinnor gar runt med paraplyer hela tiden.
Nar dan var slut hade jag blasor over hela fotterna och var otroligt om, men det var det vart!

















Framme!


Jag är i Japan! Efter en strapatsrik resa är jag äntligen här!
Allt började lite fel, med att jag nästan missade bussen från Skellefteå. Tack och lov fick jag hjälp av min räddande ängel Josefine <3 Sen missade jag nästan bussen från Umeå med, på grund av att jag inte kollade biljetten ordentligt, men tack vare mitt otroliga flyt hann jag med den också.

Medan jag väntade på tåget till Uppsala träffade jag den här roliga killen, som jag aldrig frågade vad han hette. Vi snackade fotboll och religion och lite annat, och det fick tiden att gå liite fortare.





På Arlanda hade jag tio timmar att ta död på, så jag tog in på rest & fly, satt vid facebook, fikade och gick runt på sky city. Inte överdrivet roligt.

I Peking, där jag mellanlandade, hade jag också några timmars väntetid, men tack och lov hade jag även Johan; en musikalisk lärare på väg till Sydney. Vi åt glass, såg en hel DVD med Tom & Jerry i tvätthörnan och gick runt i tax freen. Självklart var jag tvungen att köpa något, då jag inte tänkte att jag kommer mellanlanda där på hemvägen också, haha. Då jag har glömt att fota det visar jag vad det är senare, något internt som jag tänkt dela med min syrra ;)






När jag väl kom fram till Japan började de riktiga problemen. Stressad som jag var i lördags hade jag ju glömt adressen till lägenheten där jag ska bo. Utan adress, inget tillstånd att komma in i landet. Så där satt jag, haha, och inte en enda japan kunde engelska (vilket man tycker att de borde göra om de jobbar på en flygplats). Tack och lov hade jag kommit ihåg numret till Douglas, så det löste sig tillslut, och jag fick komma in i landet.
Men om ni ska resa utomlands, ha alltid med er adressen!

Dåligt internet :(

Förlåt för att jag är lite seg med uppdateringen, men det är inte mitt fel! Det visar sig att Douglas uppkoppling är värre än vad min är, så det är nästintill omöjligt att publicera ett inlägg. Så ni kommer att få flera stycken förberedda i en klump, när jag lyckas få tag på ett vettigt internet, haha.
Hoppas att det löser sig snart.

Trästocksfestivalen



Här kommer några fler biler från kvällen, som tillbringades på Trästocksfestivalen. Vi såg Melissa Horn och Hästpojken, inga jag lyssnar särskilt mycket på men spelningar är alltid härligt.
Tyvärr började det regna, så det var mindre kul att cykla hem sen.
















Jossebo


Här är en liten bildserie på Josse i olika versioner. Hon kan minsann vara både sur, galen och porrig! Och glad och söt, såklart :)
Resten av kvällens bilder får ni i ett annat inlägg.


Minigolf





Igår bestämde vi oss helt spontant för att spela minigolf! Trots att jag bor bara några minuter från golfbanan så har jag inte spelat på flera, flera år, sist kan ha varit på mellanstadiet. Det var roligt, dock gick det inte speciellt bra för min del. Vad jag fick är hemligstämplat ;P
Vet förresten inte varför texten blir kursiv, jag råkade låsa fast den så på något sätt.




promenad














Jordgubbscheesecake på altanen


Jag förstår att ni har väntat med spänning på att få se vad jag och Linne bakade i söndags, så jag ska inte låta er lida längre. Låt mig presentera: jordgubbscheesecake med kladdkaksbotten! Grymt god var den (med en touch av passionsfrukt), både sommarfräsch och chokladig.






Dagens händelser

Idag har jag klippt mig! Som vanligt blev det alldeles för kort (jag håller på att spara långt), men jag får skylla mig själv som låtit det hinna bli så slitet. Det växer ju ut igen, men lite trist känns det.
Efter klippningen mötte jag upp med Nils, och vi åt mjukglass på den nya bryggan vid älven. Den här gången tog jag inte daimkulor faktiskt, utan jordgubbsströssel. Men kolasåsen fick hänga med, man kan inte göra för många förändringar på en gång, haha.










Sedan blev det te på Tarinas balkong, det börjar nästan bli standard nu, men det har jag ingenting emot.


Dagens frukost



Dagens frukost bestod av jordgubbsmos, jordgubbsfil, solroskärnor och linfrön. Mycket gott och jordgubbigt! Egentligen föredrar jag naturell fil eller yoghurt, men man tager vad man haver.


Bakdags!


Igår bakade jag och Linnéa, men vad vi gjorde får ni förmodligen se imorgon. Jag kan dock lova er att det är något riktigt smarrigt!


Lördagskväll


Igår blev det en privat förfest för två på Tarinas balkong, med vin, bondkakor och italienska mackor, följt av beachparty, bad och sedan ännu mer mackor.





.


Fikmiddag


Det där var pinsamt nog min middag. Jag och Tarina åt varsin cookie på Wayne's, med en kopp grönt te och ett glas vatten till.


Sen smetade hon ut tuggummi på min tekopp! Den skurken, jag vet nog att det var med flit...
Men jag gillar henne ändå :)


.





Smarriga kakor!


Idag har jag bakat "kongresser". Det är inte riktiga kongresser, men jag vet faktiskt inte vad de heter, så jag kallar dem för det. De var mina favoritkakor när jag var liten, då mormor brukade baka dem, och jag har aldrig träffat på någon som inte gillar de här farligt goda bakverken.


Falafel


Idag var jag bjuden till Reem på falafel. Hon gör de godaste falaflarna!
Det var riktigt nice :)
Har för övrigt varit dödstrött hela dagen, så nu ska jag sova, och jag kommer göra det som en stock fram till klockan fyra imorgon.



Fotbollskväll


Igår gjorde jag något som inte alls var likt mig. Jag och Nils såg VM-finalen och käkade pizza, så sjukt grabbigt, bara ölen som fattades. Okej, pizza kanske inte är så ovanligt, men att jag ser fotboll på TV är det. Det var faktiskt rätt kul, och jag kan stolt säga att jag nu vet vad både offside och djupledsboll är.
Dock sänktes nivån på min manlighet när vi även bakade mangopaj. Eftersom vi var så mätta efter pizzan fick den bli dagens jobbfika istället, men den var riktigt fräsch och god!

Var lite dålig på att fota igår också. Här är i alla fall den ena av pizzorna, med räkor, krabba och ananas, och lite hemmagjord mangopuré sen ;) Den andra innehöll bland annat oxfilé och bearnaisesås.



Gårdagen


Lördagskvällen spenderades i sällskap med två flickor som var lika trötta som jag. Börjar vi bli gamla? Ska vi inte orka mer än så?
Vi drack te och åt bondkakor i Josses kök och jag känner att det var ganska lagom med action för mig.












När jag kom hem åt jag Ben & Jerry's och såg Disney-film med min syrra. Jag testade den nya Fairly Nuts som var supergod! Den skulle jag definitivt kunna tänka mig att äta igen. Åh, jag älskar B&J's.




Lätt middag


Jag har några standardrätter som jag gör när jag inte orkar tänka ut något annat. Det här är en av dem.

Sesampanerad lax (idag kryddad med cayennepeppar och paprikapulver), avokado, bulgur och sötsur sås. Väldigt enkelt, väldigt nyttigt, helt okej gott.


Ntsntsnts


Igår var det party party hos mig. En mellanstor, trevlig förfest, som var tänkt att leda till ingång på stadsfesten. Det blev inte riktigt så, men vi hade i alla fall kul på karusellområdet :)
Jag var väldigt dålig på att fota faktiskt, jag hade annat för mig, och de jag tog var väl inga fotografiska mästerverk direkt. Men här kommer några i alla fall!
Haha, jag blev tvungen att blura ett ansikte för att komma undan med att lägga upp bilden. Men alla vet vem du är ändå!






































2kg choklad


Igår jobbade pappa på stadsfesten, och trots att han inte fick någon lön för det var det ändå inte helt ovärt. 2000g choklad! Ibland har man tur på de där hjulen.



Delar med sig gör han sig också, min fina lilla pappa :) Mina syskon är inte så förtjusta i Schweizernöt, så jag kommer få rätt mycket själv ;)

Haha, i den första bilden ser man hur jag försöker vrida bort lampan, men det hjälpte inte :(


jossebo


Igår var jag hemma hos den här sötnosen, satt i hennes säng och provade en kjol som jag funderar på att låna imorgon.











Ikväll blir det till att städa! Jag kan dock tänka mig roligare sätt att fördriva tiden.

Nintendo 64


Då vädret är rätt halvdant idag har jag och min syrrat varit nostalgiska med Nintendo 64. Först spelade vi Pokemon Stadium och sen Super Smash Bros.
Jag önskar verkligen att vi hade Mario Kart, för det är ett av de absolut roligaste Nintendo-spelen, men jag tror vi var den enda familjen som aldrig skaffade det.



Dagens frukost



Jordgubbar och banan med A-yoghurt, linfrön och solroskärnor. Hur fräscht som helst, och det höll mig faktiskt mätt ovanligt länge.

Efter jobbet blev det grönt te och småkakor på Tarinas balkong, men tyvärr hade jag inte kameran till hands just då. Det var hur som helst väldigt nice och värt att nämnas.

Fika + Eclipse


Kvällens aktiviteter började men en lätt middag på bryggan. Köpt på ICA: en kyckling- och baconmacka och en vitaminvatten, väldigt gott i sin enkelhet.












Sedan blev det fika på Wayne's. För min del innebar det grönt jasmine-te och Angel's cake. Den var god, speciellt eftersom jag älskar smörkräm, men inte fantastisk.











Höjdpunkten var förstås bion! Självklart såg vi Eclipse, som alla andra tjejer. Jag kan inte påstå att jag är något stort Twilight-fan, tycker både historien och karaktärerna är lite halvdana (min syster kommer mörda mig när hon läser det här).
Och på frågan vem jag gillar bäst av Edward och Jacob säger jag...: Jasper! För Edward är stel och Jacob är jobbig och spänd.
Men filmerna är i alla fall underhållning :)
Tyvärr får ni leva med att bilderna från salongen är rätt kassa, det är inte det bästa ljuset för fotografering.








Ingen bio utan naturgodis ;)


Blommigt

Det här söta läppglanset fick jag av min ännu sötare syrra. Det känns väldigt foki :)

Idag har det inte hänt något speciellt, så ni får nöja er med blommor och insektsporr.


























Lördagskväll


Ikväll har vi kutat, undersökt hål i bergväggen och lekt tupp, höna eller kyckling. En helt vanlig lördagskväll alltså.


















Jordgubbar med vispgrädde



Dagens efterrätt: svenska jordgubbar med vispad grädde. Vi lyxade till och med till det lite genom att chokladdoppa några av bären.
Så enkelt, men så fruktansvärt gott och somrigt.

Tacos


Finns det någon som inte gillar tacos? Jag tror inte det.
Själv älskar jag mexikansk mat rent allmänt; en massa bröd, smält ost och starka såser, klart det är gott! Men just tacos är väldigt lätt att göra, och alla kan knåpa ihop sin egen efter eget tycke och smak, så det är en väldigt smart maträtt.


Bautaglass!


Trots en till och från ganska molnig himmel idag är det sjukt varmt ute, och ett perfekt tillfälle för sommarens första mjukglass!
Jag och Josse åkte åt till Bergsbykiosken, som verkligen gjort sig ett namn för sina mjukglassar. Jag köpte alltså en liten bägare, som kostade 18 kr om någon undrar. Eller, Josse köpte den åt mig rättare sagt.
Jag körde på min favoritkombo, kolasås med daimkulor.
Mmm...!

Sushi


Fredag, med en förhoppningsvis härlig helg framför sig! Och fredagar betyder oftast tjejkvällar.
Idag testade vi något helt nytt och gjorde vår egen sushi, vilket jag länge har velat prova eftersom jag älskar sushi och det inte går att få tag på någon vidare bra här omkring.
Eftersom det var första gången höll vi det ganska basic, en variant med lax, gurka och avokado, en med samma + cream cheese och en med en räk- och majonnäsröra. Till förrätt gjorde vi misosoppa (from scratch, såklart) och självklart var vi tvungna att dricka sake och grönt iste till.
Jag tyckte att det blev riktigt lyckat! Även om våra sushirullar kanske inte var de vackraste så smakade det bra och det hela var supertrevligt :)























Sedan besökte vi en fest hos Paula, men eftersom vi kom dit sent och vissa dessutom ska upp tidigt imorgon stannade vi inte så länge.




Nudelwok


Idag blev det också en improviserad, receptfri middag, efter man tager vad man haver-filosofin. En wok med fullkornsnudlar, wokgrönsaksmix, vattenkastanjer, kyckling och en himla massa såser. Soya, hoi sin, lime och vad jag nu kunde hitta i kylen. Serverades med sötsur sås.
Det blev gott och starkt, jag älskar wok.


RSS 2.0